Lichamelijke opvoeding

Turnen en zwemmen vormen een verplicht onderdeel van het aangeboden onderwijspakket. Enkel met een medisch getuigschrift kunnen we leerlingen hiervan vrijstellen. Voor onze oudste meisjes kan gebeurlijk ook een schriftelijke melding van de ouders volstaan om vrijgesteld te worden van de zwemles.

turnen: Tijdens de turnlessen dragen alle leerlingen hetzelfde uniform:
- groen T-shirt met schoollogo (gratis)
- zwart sportbroekje (zelf aan te schaffen)
- turnpantoffels (zelf aan te schaffen)

Het turnuniform wordt in een sportzakje op school bewaard. Gelieve alle kledij te tekenen.
Op regelmatige tijdstippen wordt het turnuniform mee naar huis gegeven zodat het kan gewassen worden.
Tijdens de turnles mogen geen horloges en juweeltjes gedragen worden. Best worden die op de betreffende dag thuisgelaten. Makkelijke kledij is zeker voor de jongsten handig om het omkleden vlot te laten verlopen.

zwemmen: Onze leerlingen zwemmen in het zwembad Lago De Waterperels te Lier.     Ook voor het zwemmen gelden enkele afspraken:
- zwembroek voor de jongens (geen zwemshort)
- 2 handdoeken (afdrooghanddoek en voetenhanddoek)
- zwemzak (geen plastieken zakje)

Gelieve de zwemzak en handdoeken te tekenen.
Om hygiënische redenen mogen leerlingen nooit hun badpak of zwembroek reeds        
’s morgens aantrekken.
Om het omkleden vlot te laten verlopen, vragen we dat de kinderen, zeker de jongsten, die dag makkelijke kledij dragen.

De zwembeurt gebeurt altijd op donderdagnamiddag.

zwemlessen
De eindtermen lichamelijke opvoeding leggen op dat leerlingen bij de overstap naar het secundair onderwijs minimum 25 m kunnen zwemmen. Het gemeentebestuur betaalt zwemmonitoren die onze leerlingen de nodige zweminitiatie en –technieken bijbrengen om deze eindterm op het einde van het zesde leerjaar zeker te behalen. Ook de leerkrachten oefenen met de leerlingen. De zwemlessen zijn verplicht. Omwille van de veiligheid dragen onze leerlingen per groep een andere kleur badmuts. Zo kan makkelijker het overzicht behouden worden in verband met de reeds verworven zwemvaardigheden. Deze badmutsen worden door de school aangekocht en bewaard. Ze worden na elke zwembeurt gewassen.

zwembrevetten
Zwembrevetten worden jaarlijks afgenomen. Een overzicht van de mogelijkheden krijgt u op voorhand. Tegen betaling kunnen de leerlingen hierbij ook een diploma en zweminsigne verkrijgen.